Keményffy Falusi Vendégház | Monok
Keményffy Falusi Vendégház | Monok
Háttér
Háttér

Rólunk

A Keményffy Falusi Vendégház Észak-Magyarországon, a Világörökség részeként nyílvántartott Tokaj-hegyaljai borvidéke, Monokon, Kossuth szülőfalujában található, Miskolctól 45 km-re, Szerencstől 4 km-re, Tokajtól 30 km-re a Szlovák határ közelében. Tiszta szívvel ajánljuk mindenkinek, aki szereti a csendet, tiszta levegőt, dombokat, hegyeket,tavakat.

Otthonos környezetben, 6 hangulatos szobában /3 apartman/ kényelmesen, komfortosan berendezett / LCD TV, fürdőszoba, klíma,wifi/ 20 vendég számára tudunk szállást biztosítani . Különálló épületben lévő konyhánkban kipróbálhatja a kemencében való sütést is. Fedett teraszunkon  /70 m2 /bográcsolásra, szallonnasütésre és itt egy másik kemencében való sütögetésre  is van mód. Borospincénkben elfogyaszthatja kedvelt italát,hozzá megeheti lilahagymás zsíroskenyerét ,pogácsáját .Ha pedig relaxálni szeretne használja az infraszaunát  ,nyáron pedig a  3,5 méter kör  átmérőjű  1.30 mély fűtött kültéri medencét ami napágyakkal,napernyővel van ellátva .

A szállástól 1 km-re található az Ingvár tó, ahol kiváló horgászási lehetőség van. A vadászatot kedvelők is kihasználhatják a gazdak vadállománnyal rendelkező környéket. 

Szeretnénk ha Ön minél gondtalanabbul töltené el nálunk idejét. Ezen a helyen minden feltétel meg van hozzá, hogy egy felejthetetlen élménnyel gazdagodjanak. Keressen minket akár személyesen, telefonon, levélben illetve e-mailben. Kellemes időtöltést kívánunk!

És egy újságcikk rólunk! 

Hétvégi kirándulás a Zemplén egyik legcsodálatosabb részén!

Felfedeztem  Monokot,amely sok látnivalót kínál:gyönyörű tájak,eklépesztő kilátás a tóra,szuper szállás :Keményffy vendégház,ahol nyáron fűtött medence,tütögetésre kemence is vár.

A péntek este ellenére viszonylag gyors volt az út Monokra ,Budapestről kb 2 óra volt.A kis település elhelyezkedése miatt itt mindig tiszta és friss a levegő!

ELKÉPESZTŐ KILÁTÁS:

Programunkat az Ingvár tónál kezdtük,amelyet mindenképp érdemes meglátogatni:pazar a kilátás a tóra,a szőlő dűlőkre,a repce földekre.Kiváltképp.ha a messzeségbe egy ,ahogy közhelyesen mondani szokták:festővászonra kívánkozó nagy zivatar vonul át.

Szombaton ,jó szokásomhoz híven,tettem egy kora reggeli sétát.Nagyon élvezetes tud lenni,hogy amíg a hely lassan ébredezik,kicsit magunkba szívjuk a táj hangulatát.Hagyjuk,hogy a lábunk vigyen,hátha valami érdekességbe botlunk.Némi töprengés után végül Kossuth emlékház,Tájház,Andrássy kastály,Borbély múzeum felé vettem az irányt ,ami egy pár órás kikapcsolódást jelent.Azon tűnődtem,vajon milyen lehetett Monok mielőtt benépesült,mennyire lehetett vadregényes.Nem mintha a látványra bármi panaszom lett volna,hiszen jól esett a séta a kis utcácskákban.Tudomásom szerint előszőr az Ingvár tónál laktak az ősök,ahol egy vár állott,amit sajnos a tatárjárás idején leromboltak.Ha valaki szeretné látni már csak a vár alapzatát találja ,de ajánlom,hisz izgalmas túra kb:2,5 óra.

KEGYHELY-TEMPLOM

Megnéztem a Római katólikus templomot,ahol egyébként alul a kriptában található a Széchenyiek sírboltja,de itt őrzik Szent Orbán jobbját is. Aztán elsétáltam a kálváriára,ahonnan gyönyörű kilátást lehet tenni a tájra.Elmondás szerint ha tiszta a levegő,lehet látni a magas Tátrát is.Az egyházi séta után visszatértem szállásomra-Keményffy vendégház-,ahol egy kellemes szaunázás és fürdés után az esti főzőcskémet  ejtettem meg,kemencében sütöttem minden finomságot,amit az óriási teraszon a római katólikus templomtoronyból hallható zenei aláfestés mellett fogyasztottam  el.Majd a borospincében kedvelt boromat ittam meg.A vasárnapot a tervezett nyugodt pihenésnek szenteltem.

Persze rengeteg programlehetőség van.Szinte csak egy karnyújtásnyira van :Szerencs,Tokaj,Mád stb.Ezt a térséget érdemes akár biciklivel is bejárni.

Akárhogy is ,fedezzük fel. A Zemplén,Monok és környéke nem okoz csalódást!